27.5.10

ξυλινες πινακιδες

Μου ζητηθηκε να φτιαξω ξυλινες ταμπελες που τοποθετηθουν μετα τον εθελεντικο καθαρισμο σε 3 απο τις ομορφες - μη κοσμικες και διαδημες- παραλιες τις Λευκαδας.
σκεφτηκα οτι μια κοινοτυπη πινακιδα προειδοποιητικη την προσπαρναμε , συχνα διχως να την διαβαζουμε, ειδικα οι μικροτεροι σε ηλικια, οποτε προσπαθησα να φτιαξω κατι που κινησει την περιεργια στους λουομενους, θα προσπαθησει να τους μεταδωσει σεβασμο προς το περιβαλλον ( οχι ομως προστατκικα) και ταυτοχρονα θα ειναι και αισθητικα ομορφη ή προτοτυπη.
Εφταιξα λοιπον τρεις πινακιδες ( διπλης οψης).
Η πρωτη παπυρος  πυρογραφιμενος, στα ελληνικα  η μια μερια, και στον αναποδο παπυρο στα αγγλικα. Ατυη θα τοποθετηθει στην αμμουδια που πανε οικογενειες και μεγαλυτερης ηλικιας επισκεπτες.



Η δευτερη θα μπει εκει που προτιμουν να πηγαινουν  τα παιδια  και οι εβηφοι. Τα ρωτησα ποια ταμπελα προτιμουν και μου εδειξαν την πιο "φευγατη" και μοντερνα. Ειναι φτιαγμενη με ξυλομπογιες και ακρυλικο (σπάτουλα).

Και τελος για την παραλια των οικογενειων με μικρα παιδια (ημιδαπων  αλλα και τουριστων αλλοδαπων) κατι ποιο θαλασσινο, λιγο ποιο παιδικο , με τα δελφινακια να σχηματιζουν διατρητο σχεδιο στην πινακιδα...